Witam wszystkich.
Jeszcze mnie tutaj nie było, ale już jestem
Mam na imię Marcin i pochodzę z Chełma (woj. lubelskie) mam 24 lata. Modelarstwem kartonowym zajmuje się, wła¶ciwe sam nie pamiętam od kiedy, ale trochę już latek będzie
Dotychczas głównym tematem moich prac były samoloty i budowle, niekiedy pojazdy kołowe. Czołgi były tym co starałem się omijać szerokim łukiem. Zawsze bałem się układu jezdnego i g±sienic. Jedynym sklejonym przeze mnie pełzaczem jest Pantera z GPM, któr± wykonałem gdzie¶ koło 2000 roku. Oczywi¶cie model nigdy nie doczekał się g±sienic.
Po tych prawie 10 latach rozł±ki naszło mnie na ponowne spróbowanie sklejenia czołgu. Od kilku tygodni pracuję, wprawdzie nie nad czołgiem, a samobieżn± haubic± Sd.Kfz. 124 Wespe.
Postaram się jak najszybciej umie¶cić moj± relacje na tym forum
Mam nadzieję, że po skończeniu Osy na dłużej pozostanę przy czołgach, szczególnie tych z mojego ulubionego Frontu Wschodniego.
Pozdrawiam
Witaj na Forum !
Choć zaczynałe¶ od różnych modeli , cieszy , że ostatecznie poddałe¶ się presji g±sienic.
Różne s± koleje pancerniaków , ja jak dzi¶ pamiętam mój pierwszy kartonowy model , był to T34-85 w opracowaniu Pana Wasiaka wydany przez MM. PóĽniej popełniłem go jeszcze kilkukrotnie z tego samego opracowania .
Próbuj±c różnych "ciasteczek" można poznać pełny smak modelarstwa kartonowego , nauczyć się różnych sztuczek i przede wszystkim znaleĽć "swój kawałek podłogi".
Tego się trzymaj i pokazuj co masz na warsztacie.
Powodzenia !
_________________ Zapraszam do sklepu/Welcome to the shop !
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum